Stelling: Moeten profclubs hun handen van jong talent afhouden? Geef je mening!

Michel Pot van Germanicus 

 

,,Nee, dat vind ik niet. Als alles in goed overleg met de club en vooral de ouders gebeurt, zie ik geen problemen. Het is vooral de taak van de ouders om dit soort dingen goed te bespreken met hun kind. Kinderen zijn vaak slimmer dan wij denken. 

 

Ik denk bovendien dat we het niet nodig hebben, omdat kinderen hier niet zo snel in de war raken als ze een keer met een profclub mee mogen trainen. Dat is streekgebonden. Ze weten zelf vaak ook wel dat als ze naar FC Emmen of FC Groningen gaan de kans dat ze het niet halen groter is dan dat ze het wel halen. 

 

Daar zijn we hier nuchter genoeg voor. Ik heb ook nooit problemen gehad met profclubs die hier scouten. Ze melden zich altijd keurig en geven naderhand een terugkoppeling, prima dus.’’