Voetbalclub DOVO wil haar jonge spelers niet langer uitlenen aan profclubs voor stages. Lees de reacties verderop

De Graafschap

 

,,Het is erg makkelijk om met dergelijke termen te smijten’’, reageert Jefka Bresser, Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap. ,,Maar wij kunnen ons er totaal niet in vinden. Als ik iedere training weer de stralende gezichtjes van onze spelers zie, dan snap ik niet wat daar op tegen is.’’

 

Vitesse

 

De Graafschap is niet de enige club die het niet eens is met de argumenten van DOVO. Ook Vitesse - convenantclub van de Veenendalers - geeft aan geen pedagogische problemen te zien bij hun jongste spelers. ,,Onderdeel van ons beleid is dat we vinden dat een kind, los van zijn talent,

ook altijd kind moet kunnen zijn’’, zegt Vitesse-woordvoerder Wiebe Nelissen.

 

SKV

 

Meerdere clubs in de regio hebben inmiddels bij DOVO aangegeven het eens te zijn met hun besluit. Zo buigt het bestuur van SKV uit Wageningen zich binnenkort ook over de kwestie. Niek Verheijen, coördinator van de onderbouw bij de derdeklasser, begrijpt collega-opleider Brussen goed.

 

Bron Passages uit de Gelderlander