Open brief van de coördinatoren. HERKENBAAR?

Onderstaande open brief is echt gebeurd maar de namen zijn verzonnen.

Hoe herkenbaar bij jouw vereniging?

 

Middels deze open brief wil ik graag kenbaar maken waar ik als coördinator allemaal tegenaan loop. Niet in de organisatie/ de club, maar vooral in het contact en het overleg met ouders en spelers. In deze periode is het mij heel duidelijk geworden dat je als coördinator helaas ook mensen teleur moet stellen.

 

Nu de nieuwe teams samengesteld worden en/of samengesteld zijn, is het grote gepuzzel begonnen…

 

Alle formulieren zijn binnen gekomen…met daarop alle wensen van de spelers en/of ouders.

 

EN DAAR BEGINT HET AL…want gemiddeld staan er per formulier 3 wensen op…

 

Ik heb 9 elftallen moeten samen stellen met gemiddeld 15 spelers…dat zijn 135 spelers x 3 wensen = 405 wensen…waarvan helaas niet alle te verwezenlijken zijn!

 

Als voorbeeld:

 

Jan wil graag met Jip samen voetballen, maar niet meer met Cees… Jip wil graag met Cees voetballen, maar liever niet meer met Jan…

 

Wie ga ik hier teleurstellen?

 

Ook opvallend….ik schat zelf in dat vv Waterrijk ‘DE’ vereniging is met de meeste spitsen, want die positie is het meest opgegeven als positie waarop het kind speelde afgelopen seizoen.

 

Is ‘dat’ dan de verklaring voor het super seizoen wat we als vereniging hebben gehad?

 

Het lijkt mij stug…

 

Morgen komt de team indeling online….ik maak m'n borst alvast nat…wetende dat ik de komende dagen veel aan de telefoon zal zitten…uitleggen….verklaren…(voor zover mogelijk), veel mails beantwoorden…

 

Ik hoop echter op begrip, dat de puzzel niet zo maar gemaakt is. Ik heb hier globaal 90 uur werk inzitten…en dan nog is de puzzel niet compleet…ik moet nog hard op zoek voor sommige teams naar trainers en leiders/leidsters. Voelt u zich geroepen….dan heel graag contact…

 

Ik steek die tijd echter als vrijwilliger, met alle liefde en plezier in onze club.

 

Zodat alle kids het komende seizoen weer kunnen genieten, lachen, plezier kunnen hebben aan en van dat mooie spelletje voetbal.

 

Want… dat is volgens mij nog steeds het uitgangspunt waar het voor een ieder van ons om zou moeten gaan….het spelplezier van onze kinderen...’allemaal’ en niet 1 uitgezonderd !

 

Dat dit voor komend seizoen betekent dat uw kind niet al zijn wensen in vervulling ziet gaan, niet een gedroomde team samenstelling krijgt, dat spijt mij, maar er zijn grenzen aan wat mogelijk was en is…

 

Ik heb al die formulieren gelezen en ken de wensen en daarmee ook de onmogelijkheden.

 

Ik ben meer dan eens, geheel opnieuw begonnen met samenstellen van de teams… wetende dat er ook een deadline aan vast zat.

 

Dan moet je als coördinator knopen doorhakken, niet leuk, niet fijn, maar het behoort bij de taak.

 

Ik wil u dan ook allen middels deze open brief vragen:

 

Kijk het eens aan, neem niet gelijk een vast standpunt in, laten we eens een aantal wedstrijden aankijken, de kinderen en de technische staf de tijd geven aan elkaar te wennen…

 

Mochten er dan alsnog onoverkomelijk heden zijn, dan zal ik er naar handelen en met u en uw kind in overleg gaan om tot een goede werkzame oplossing te komen.

 

Mijn enige wens en hoop is dat komend seizoen een seizoen wordt waar uw kind en u zich zullen thuis voelen in hun nieuwe team en op onze mooie jubilerende vereniging.

 

Met vriendelijke en bovenal sportieve groet !

 

Namens alle coördinatoren vv Waterrijk

 

Namens vv Waterrijk denk aan het bovenstaande, voordat u gaat reageren op de teamindeling.

 

Onze coórdinatoren proberen hun best te doen voor u en/of kind. Zoals u weet staat RESPECT hoog in het vaandal bij vv Waterrijk, ook binnen de vereniging.