· 

PRIMEUR op de Nederlandse velden? Voor SEC in Soest: e-sports lidmaatschap. Lidmaatschap Voetbal en E Sport Combi

Voetbalvereniging SEC in Soest start vanaf het komende seizoen 2019/2020 met een nieuw lidmaatschap: een unieke combinatie van voetbal en e-sports. Naar eigen zeggen is de Soester club daarmee de eerste amateurvereniging in Nederland die dit aanbiedt.

 

,,Met het introduceren van e-sports bij SEC, is SEC de eerste amateursportvereniging van Nederland die iets aanbiedt op het gebied van e-sports'', zegt Tim van der Horst van SEC. ,,Het initiatief is niet alleen super leuk en uniek, maar het wordt vooral gedaan vanuit een maatschappelijk en gezond oogpunt. Tegenwoordig zitten jongeren veel liever de hele dag achter een schermpje te gamen dan dat ze gaan sporten of lekker buiten spelen. Met de toenemende populariteit van e-sports zal dit alleen maar erger worden. Gamen ze niet zelf, dan wordt er wel online naar e-sports gekeken.''

 

"De kantine gaan we ombouwen tot een E-sportsaccommodatie. De mooiste apparatuur komt hier te staan waar jongeren kunnen gamen. Dat combineren we met een voetballidmaatschap. Je kunt dus niet alleen maar komen gamen."

Lees verder bij Soester Courant