Voetbal moet weer leuk worden! Wat doe jij?

STELLING:

 

Voetbalwedstrijden zonder scheidsrechter en de ouders op ruime afstand van het veld. Dat zijn de opvallendste elementen van de zogenaamde competitie, die zaterdag is begonnen voor alle JO9-pupillen.

 

'Doel is het spelplezier van de kinderen te vergroten, zonder dat ze zich druk hoeven te maken over instructies langs de lijn' 'Het spel wordt overgelaten aan de spelertjes, 7 of 8 jaar oud, zonder inmenging van ouders en leiders. Net zoals kinderen vroeger op straat voetbalden en zelf beslisten of het wel of geen goal was.'

 

Wie zet zet vooral al te fanatieke ouders buitenspel - ouders die hun kind toeschreeuwen en opjutten of de scheidsrechter uitschelden wegens een hun onwelgevallige beslissing. Door hun agressieve houding langs de lijn moesten soms zelfs pupillenwedstrijden worden gestaakt.

 

Welke maatregelen neemt jouw club tegen agressie langs de lijn?