Topic: "Steeds maar dat gedoe dat ouders niet betrokken zijn bij de club"

Mijn twee kinderen zitten op sport. Ze zijn al wat groter 14 en 15.

 

Nu is er toch zeer regelmatig gedoe vanuit de clubs over dat ouders te weinig betrokken zouden zijn.

 

Wij hebben helaas een tropen jaar achter de rug met een doodzieke schoonmoeder die in november is overleden. Dus we hebben wel eens een wedstrijd niet bezocht . Ook komt het wel eens voor dat beide kinderen op dezelfde middag een wedstrijd hebben. En aangezien we maar 1 auto hebben kunnen we dus bij een kind niet rijden. Daar wordt dan moeilijk over gedaan.

 

Als ik even terug denk aan mijn eigen jeugd en sportverleden. Mijn ouders deden nooit iets voor de club. Als er een wedstrijd buiten onze stad was werd vervoer door de club geregeld. En dan kwamen ouders ook niet kijken. Niemand deed daar moeilijk over.

 

En nu onderstaande situatie;

 

Dochter heeft helaas een blessure. Overbelasting en snelle groei. Niet ernstig op zich. Dus last van knieën en enkels. In september speelde dat op. In oktober kreeg ik mail of ze mee wilde doen aan een reeks wedstrijden.

 

Omdat ik eerst met de fysio wilde overleggen, had ik een week gewacht met inschrijven. Fysio gaf groen licht, maar wel goed luisteren naar je lichaam. Dus bij pijn stoppen.

 

Dus ik gemaild dat dochter mee wil doen maar wel onder voorwaarden fysio. En toen kreeg ik als reply dat ik te laat was. Oke jammer.

 

Met de wedstrijd in december mocht ze op de valreep toch mee. Moest toen wel nog even inschrijven. Gedaan dus. Heeft niet voluit kunnen gaan en erna een week niet normaal kunnen traplopen. Dus toch niet zo'n goed idee. Ik heb ook de trainers nog gemaild hierover. Ook omdat ze een paar weken niet zou komen. Nu is de laatste van die wedstrijden a.s. zondag. En ik kreeg dus een mail dit weekend met een schema. Ze is dus blijkbaar wel ingeschreven. Al vanaf dag 1 begrijp ik nu.

 

Maar ik vind dat dochter niet mee kan doen, want traint nog nauwelijks en klaagt ook over pijn bij (veel) wandelen, dus ik mailde dat dat helaas niet kon. Zo dus kreeg ik vanmorgen een pissige mail dat ik niet zomaar kon afzeggen. Verantwoordelijkheid ouders! En wat ontzettend onbeleefd dat ik mijn kind opgeef en dan op het laatste moment zomaar afzeg. En nu moet ik ook de inschrijfkosten betalen (die je bij deelname dus niet hoeft te betalen). En ik wist dus niet eens dat ze mee zou doen... Dus ik leg dat uit in beleefde en begripvolle taal (naar ik hoop). En gaf ook aan dat de trainers ook wel misschien hadden kunnen weten dat een kind met een blessure (die dus ook weinig doet op de training) geen wedstrijd kan doen. Dus kreeg ik een nog bozere mail terug dat trainers daar veel te druk voor zijn en dat het toch echt mijn schuld is, want ik wist wel dat ze was ingeschreven...

Ik heb dus maar betaald. Maar zet wel mijn vraagtekens bij deze club... En een paar jaar geleden had ik een zelfde soort akkefietje met de andere dochter (die een andere sport doet en dus een andere club) Ook een blessure. Maar wij zouden rijden en de trainer wilde meerijden met ons. Mailde dat de dag voor de wedstrijd. Maar kind kon niet meedoen, want die liep al een week op krukken. Dus wij gaven aan dat we niet gingen rijden. Nou ze moest toen bijna van de selectie af omdat wij als ouders onze verplichtingen niet nakwamen. Heel vreemd vond ik dat omdat bij deze club nooit gezamenlijk vervoer geregeld wordt.

 

Zijn alle clubs zo tegenwoordig? Of heb ik het net slecht getroffen?