DOS’37 is gestart met ‘Gelijke Kansen’ voor JO8, JO9, JO10

Hoofd Jeugdopleiding Marc Meier gaf met een korte uitleg aan de spelertjes het startsein voor de eerste training ‘in nieuwe stijl’ : dezelfde oefenstof voor alle kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie!

 

Alle kinderen waren ontzettend enthousiast en deden fanatiek mee met de verschillende oefeningen!

 

In de komende periode zal het project meer vorm krijgen. Op de maandag zullen de kinderen in verschillende samenstellingen (kleine groepjes met veel individuele aandacht) de loopcoördinatie-, techniek- en 1-tegen-1 oefeningen afwerken. Tijdens deze oefeningen zullen ze door de verschillende trainers van hun eigen leeftijdscategorie worden geholpen, de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

 

Op de 2e trainingsdag (woensdagavond voor de JO8 en JO9 en donderdagavond voor de JO10) gaan de kinderen met hun eigen team aan de slag met verschillende techniek-, afwerk- en partijvormen. Hierbij worden ze, in blokken van 3 weken, getraind door een vast(e) trainer/trainersduo. Deze trainers zullen in deze periode het team ook op de zaterdag begeleiden.

 

Door het rouleren van de trainers benadrukken wij ons Gelijke Kansen project m.b.t het aanbieden van gelijke oefenstof aan alle kinderen in dezelfde leeftijdscategorie en verwachten hiermee al onze jeugdspelers zo goed mogelijk te ontwikkelen.

 

Natuurlijk blijft plezier voor alle kinderen voorop staan. Dat iedereen met plezier bij DOS’37 kan voetballen. Dat is en blijft het allerbelangrijkste. Bron DOS '37