De eerste OBC Trajecten van start bij sv Ouderkerk

Vanaf volgende week starten bij sv Ouderkerk de eerste OBC Trajecten (Opleiding binnen de club). Vooral de praktijk heeft de overhand met een stukje theorie. Vanaf maandag zal Luke Saan als TJC de Onderbouw de cursus aanvangen en Marcel Wagenhuis bij de Bovenbouw en Meisjestrainers op 22 oktober a.s.

 

Een tip van de sluier:

 

TACTISCH: - VERDEDIGEN (doelpoging voorkomen) in fase 3 en 2 / OMSCHAKELING V>A in fase 3 en 2 TECHNISCH (voetbalhandelingen met en zonder bal / dominante handelingen): - V: druk op balbezitter (dwingend), hoog spelen, dwingen tot terug spelen / diepte en passeren voorkomen, compact opsluiten - O: snel richting doel, individueel of samen, doelpoging doen, scoren / snel in de diepte aanbieden en spelen, diepte maken met bal, uit elkaar....en nog veel meer...De initiator voor dit gehele proces zowel bij RKDES en sv Ouderkerk is Hans van Kasteren, oud docent KNVB en Regiocoach.