De Week van de Scheidsrechter. Pol van Boekel bij UNA

Van beginnende scheidsrechters, jongens (helaas nog geen meisjes) vanaf 11 jaar, tot de oudgedienden die soms al tientallen jaren ervaring hebben met het fluiten van voetbalwedstrijden. Scheidsrechters die vaak al voor dag en dauw opstaan om ook in de vroege uurtjes de wedstrijden van onze jongste pupillen op zaterdag en van de recreatieve seniorenteams op zondag te fluiten. Scheidsrechters waar we bij UNA enorm trots op zijn en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Een keer per jaar krijgt dat extra aandacht. Dan is het de Week van de Scheidsrechter. Dit jaar van 5 t/m 13 oktober.

 

Ook dit jaar wordt het weer een bijzondere bijeenkomst. UNA is sinds 2013 door de KNVB en ARAG (partner voor de scheidsrechters) gecertificeerd voor haar arbitragebeleid via het KNVB/ARAG Fair Play-certificaat. Het opvallende gele bord bij de kleedkamers is daarvan het tastbare bewijs. Inmiddels hebben zo'n 90 verenigingen ook die status behaald. De afgelopen maanden heeft de KNVB een herbeoordeling gedaan bij de verenigingen die al enkele jaren tot het selecte gezelschap behoren. Zo ook bij UNA.

 

Zeer recent is bekend geworden dat wij als eerste vereniging in Nederland het nieuwe certificaat in ontvangst mogen nemen. De uitreiking daarvan zal plaatsvinden bij de opening van de Week van de Scheidsrechter op zaterdag 5 oktober. Vanaf 17.00 uur zijn vertegenwoordigers van de KNVB én ARAG samen met FIFA-scheidsrechter Pol van Boekel daarvoor aanwezig in onze kantine. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zie site van vv UNA