Mijn kind is het plezier kwijt...

Oproep: prestatie versus plezier op de sportclub

 

Hoe meer talent, hoe meer schouderklopjes en aandacht. Zo heb ik dat pas geleden ervaren bij een club. Vaak zie je ze kijken waarom hij wel en die van mij niet. Al op 7- à 8-jarige leeftijd gaan kinderen door de molen van de selectie. Waarom selectie. Is dat al bekend dan? Ik zie veel kinderen die pas in het najaar geboren zijn wel in het zelfde team zitten maar nog klein zijn, foutjes maken, maar complimenten zie je niet. Vooral bij de hele goeie zie je dat dus wel... Wat betekent dit voor kinderen die graag achter een bal aan rennen, maar niet minder talentvol zijn? Is voortdurend beter worden een eis die je aan alle kinderen moet stellen? Hoe voorkom je dat je kind op de reservebank terechtkomt of het plezier in sporten cq voetballen kwijt raakt?

 

Ik zoek ouders die over hun ervaringen onder reactie op deze pagina willen delen.