VIJF GOUDEN TIPS VOOR NIEUWE BESTUURDERS

Wekelijks zijn vele duizenden bestuurders actief bij hun vereniging. Maar aan het begin van het seizoen zijn er ook weer veel nieuwe vrijwilligers die bij hun club aan de slag gaan als bestuurder. Een aantal ervaren bestuurders delen hun vijf gouden tips dan ook graag met hun nieuwe collega’s.

 

Focus op beleid en stel prioriteiten

 

Het leiden van een vereniging is een eervolle, maar tegelijk ook omvangrijke taak. Om ervoor te zorgen dat je je als bestuur kunt focussen op dat wat écht belangrijk is, is het slim een prioriteitenlijst te maken. Zo laat je je minder leiden door ad hoc dingen. Door je te houden aan je eigen prioriteiten, kun je focus houden op je eigen beleidsmatige taken en voorkom je dat je zelf te veel in de uitvoerende rol komt. Draag ook uit naar de vereniging waar je je als bestuur mee bezig houdt, stel grenzen aan je tijd en inzet voor de club en communiceer dat. En durf ook een keer nee te zeggen.

Lees verder bij KNVB