VIJF GOUDEN TIPS VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

Wekelijks zijn vele duizenden scheidsrechters actief bij hun vereniging. Maar aan het begin van het seizoen zijn er ook weer veel nieuwe vrijwilligers die bij hun club aan de slag gaan als scheidsrechter. Een aantal ervaren arbiters delen hun vijf gouden tips dan ook graag met hun nieuwe collega’s.

 

Wees fit

 

Elke wedstrijd op welk niveau dan ook heeft recht op een gemotiveerde en fitte scheidsrechter. Zorg dat je een goede conditie hebt en hou die op peil gedurende het seizoen (vergeet de warming-up niet, want een blessure is ook als scheidsrechter snel opgelopen). Als scheidsrechter wordt er van jou verwacht dat je 70, 80, 90 en soms zelfs via een verlenging in de nacompetitie 120 minuten het spel goed kan blijven volgen. Een beslissing verkoop je ook beter van 15 meter dan van 30 meter. Lees verder bij KNVB