Topic: Kloppen mijn vooroordelen over een voetbalclub?

Mijn zoon van 7 wil heel graag op voetbal. Nu heb ik totaal geen kaas gegeten van het reilen en zeilen op een voetbalclub, en bij kinderen op voetbal heb ik direct visioenen van schreeuwende ouders langs de lijn, verplichte kantinediensten en iedere zaterdag of zondag voor dag en dauw mijn bed uit.

 

Dus om mij mentaal voor te kunnen bereiden, ben ik benieuwd naar ervaringen van ouders met voetbalkinderen.

 

Wat ik bijvoorbeeld heel graag wil weten is: hoe vaak traint een kind van 7 per week, 1 of 2 keer? Als het 2 keer is, weet ik niet eens of ik dit praktisch gezien wel kan organiseren qua werk etc.

 

En moeten ze meteen in een al bestaand team meedraaien, of worden er steeds nieuwe teams samengesteld uit nieuwe aanmeldingen? Zoon vindt het wel spannend om in een bestaande groep te komen namelijk. En wat zijn jullie ervaringen met de sfeer op een voetbalclub, kloppen mijn vooroordelen?

 

Ik heb ook een mail gestuurd naar de plaatselijke voetbalclub hier, maar ben ook benieuwd naar jullie ervaringen.