· 

Welke afspraken maak jij met je spelers? We hebben 5 tips

Binnen alle sporten kun je vooraf goede afspraken maken met je spelers. Toch merken ook wij dat dit niet altijd wordt gedaan aangezien we na afloop van een training ballen lopen te zoeken op andere delen van het complex. Of dat de ene zijn snor drukt en snel naar binnengaat en steeds dezelfde het materiaal mag opruimen. De volgende afspraken tips, die gelden voor diverse sporten staan hier onder:

 

Afspraken maken

Welkomst afspraken: vooraf geef elkaar een hand aan trainer en spelers, na afloop idem.

Praktische afspraken. Op tijd komen, trainingstijden, afmelden als je niet kunt komen, gewenste kleding, douchen na de training en wedstrijd.

Sportafspraken. Wisselbeleid, de posities en de opstelling, de rollen in het veld, de seizoensdoelen en hoe je die als team wil bereiken.

Afspraken over materialen. Opruimen van de ballen, pilonnen, hesjes en het netjes achterlaten van de kleedkamer. Gedragsafspraken. Hoe gaan we met elkaar om? Spelers onderling, met jou als trainer, met tegenstanders en de scheidsrechter.

 

Basisregel: behandel iedereen zoals je zelf behandeld wil worden, rustig en met respect.