· 

Zijn we nu echt het model voorbeeld voor velen? Dat kunnen we zeggen ja....Mogen anderen kijken? Nee nog niet!

Voetbal is een sport waaraan velen plezier aan beleven. Maar ook velen niet. Waarom zou je dan zeggen. Gewoon omdat er geen beleid is gemaakt. Is er wel genoeg visie binnen clubs en weet je welking richting jouw club op wil?

Heb je dat überhaupt wel eens nagevraagd bij je vereniging?

 

Waarom zijn RKDES en sv Ouderkerk de model clubs waar diverse anderen graag zaken meedoen? Omdat we structuur en een goede organisatie kennen, waarbij wij vinden dat ieder kind van hoog tot laag een kans moeten krijgen. En niet alleen de 1e teams. 

Maar dat niet alleen, we leiden ook op, intern nog wel met onze OBC trajecten waarbij trainers. incl. de gediplomeerden en niet gediplomeerden een cursus 1x per maand worden aangeboeden. 10  Maanden lang binnen structuur,organisatie, leerlijnen, leerdoelen, speelwijze, spelintenties. Leiden we allen trainers op? Nee ook de begeleiders krijgen een cursus aangeboden. Laatst waren we bij sv Ouderkerk en werd de cursus gegeven aan de trainers van de JO12. Volle bak aanwezig.

 

Een interactieve cursus.

Onder leiding van Luke Saan en Gerard Sieverding. De volgende voor de bovenbouw gaat plaats vinden op 29 oktober waarbij de cursus wordt geleid door Marcel Wagenhuis. Buiten trainen we de JO17 met 3 trainers die training geven. Als we ook nog de praktijkbegeleiders en leeftijdscoördinatoren opleiden krijgen trainers en leiders alle gereedschappen mee om de kinderen op de juiste manier beter te maken. Bij RKDES zijn ze inmiddels al zover dat er meer leerlijnen worden toegepast en dat onder de bezielende leiding van ex KNVB Docent Hans van Kasteren en ex Prof Michael Buskermolen. 

Wij zien geen verschil in meisjes en jongens. Ook de meiden trainers wordt een OBC aangeboden.      

 

De richting en missie waar we naar toe willen zitten allemaal verankerd in het Technisch Beleidsplan met goedkeuring van de jeugdcommissie en bestuur.

 

Als ik als TC op de velden kijk naar de 14.1 zondag, de 15.1, 17.1 en 19.1 zie ik ze alle 4 met dezelfde speelwijze en spelintenties het veld ingaan. Ik heb kinderen met het grootste plezier zien voetballen. Hoe fijn is dat? Zo zag ik ook de 14.2 zaterdag spelen en daar spatte ook het plezier vanaf. 

 

Alle teams werken met een opleidingsmodel waarbij trainers niet meer hoeven na te denken omdat we het in een app klaar hebben staan met elke week doelstelingen die getraind worden.

Dit zal o.a. de opmaat zijn voor behoud van spelers en mensen hoor je al mijn kind zet ik binnenkort op één van deze clubs. Ondanks dat ik mijn kunsten mag vertonen bij sv Ouderkerk, speelt mijn kleinkind bij RKDES. Het plezier is zo groot, dat zijn keuze op voetbal is gevallen en niet op tennis.

 

Dat zegt ons genoeg. 

Heb je vragen hierover? Je mag altijd bellen op 0641129929. Echter we geven het nog niet prijs. 

 

Wil je reageren hoe het bij jouw club gaat? Plaats je reacties onder de post op Facebook.