Voetballers JO17.1 vv De Weide opgeschrikt door racistische uitingen...

Vorige week zaterdag speelden we een spannende topper tegen SC Genemuiden JO17-1. In de slotfase van de wedstrijd werden we opgeschrikt door luide racistische uitingen van een speler van Genemuiden richting een van onze spelers. De KNVB scheidsrechter hoorde het, legde het spel direct stil, maar tot onze verbazing deed hij dit grote vergrijp af met een vermaning en wilde hij het spel hervatten met een scheidsrechtersbal.

 

Voor ons als staf was dit de reden om de spelers van het veld te halen en weigerden we om verder te spelen zolang de betreffende speler in het veld mocht blijven staan. Helaas bagatelliseerde de KNVB-scheidsrechter de situatie.

 

Na een onderbreking van een minuut of vijftien, waarin de betreffende speler toegaf wat hij had gezegd, besloot de staf van SC Genemuiden hem te wisselen. Onze eigen speler wilde de wedstrijd dolgraag afmaken om de drie punten in huis te houden en dat deden we uiteindelijk ook.

 

Als team en club zijn we diep geschokt door de uitingen, maar vooral in het (niet) optreden van de scheidsrechter, een vertegenwoordiger van de KNVB. Hij vond een ‘sorry’ voldoende, maar daar gaan wij absoluut niet in mee. Voetbal is een sport voor iedereen en discriminatie, in welke vorm dan ook, moet keihard de kop in worden gedrukt.

 

Discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis op en rond de velden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur zich welkom blijft voelen in het voetbal.

 

Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie.

 

Het bericht is ook geplaatst op de K.N.V.B. meldpunt wanordelijkheden.

Bron vv De Weide