Trainers en kader beter maken? Hoe doe je dat? Zo doen we dat...hoe doen jullie het?

Beste trainers van groot veld,

 

Inmiddels heeft Jos aangegeven een deel van de training te geven. Wie nog meer? Ook Arjan geeft een training en ik stel voor dat Rob (traint de MO15 ook een deel training geeft? Intergraleleerlijn en leerdoelen volgens het VJP:(VoetbalJeugdplan)

 

@Arjan zou je je 17.1 kunnen mobiliseren om 19.00 uur?

 

Op 29 oktober a.s.hebben we de 1e bijeenkomst voor trainers op groot veld. Hierin gaan we trainers verder helpen en begeleiden tijdens de trainingen. Het grootste deel van deze avond gaat over onderstaande onderwerpen:

 

In onze OBC traject van die avond (doen we 1 x per maand) zijn onderstaande leerlijnen van belang die we gaan bespreken en oefenen met een team op het veld. Op dinsdag traint o.a. de 17.1 om 19.00 uur en willen graag met dit team voor die week gestelde oefening in de VoetbalJeugdplan app (binnen het leerdoel) willen uitvoeren. tactisch, technisch fysiek...dat lijkt me zinvol de 1e keer... Wat bedoelen we met collectieve ambitie? Van belang op dit moment. Na afloop van de training gaan we dit na(der)bespreken in Bullewijk.

 

Een aantal hulpmiddelen voor jou op een rij.

 

TACTISCH: - VERDEDIGEN (doelpoging voorkomen) in fase 3 en 2 / OMSCHAKELING V>A in fase 3 en 2 TECHNISCH (voetbalhandelingen met en zonder bal / dominante handelingen): - V: druk op balbezitter (dwingend), hoog spelen, dwingen tot terug spelen / diepte en passeren voorkomen, compact opsluiten - O: snel richting doel, individueel of samen, doelpoging doen, scoren / snel in de diepte aanbieden en spelen, diepte maken met bal, uit elkaar BEWEGING SCHOLING (cyclus 1): - loopscholing (w-up) - core (romp) stabiliteit - snelheid / kracht - wendbaarheid (agility) met de bal - snelheid en kracht MENTAAL (mentale vorming en talentontwikkeling): - Leer omgaan met tegenslagen! TEAM VORMING: - Forming (oriëntatiefase) / Collectieve ambitie - Waar wil je samen als team bereiken?

 

Elke maand doen we een training en een stukje theorie zodat we na afloop met z'n allen kunnen bespreken.

 

Indien niemand zich meldt mag Rob of mijn persoontje iemand aanwijzen om een training te verzorgen. Met 2 of 3 personen kan uiteraard ook. Ieder mag een fase trainen binnen de training. De training van deze avond staat al een week vooraf gaande aan deze avond klaar in het Voetbaljeugdplan. https://www.voetbaljeugdplan.nl/

 

Tot de 29e. @Luke zou jij dat kunnen doorgeven een de JO13 trainers?

 

Dit zijn "verplichte" avonden. Slechts 1x per maand. Heb je vragen, schroom niet en bel me.