Sydney als lichtend voorbeeld: club is meer dan het eerste elftal

Topper in de dop of niet? Bij de KNVB willen ze gelijke kansen voor elke jeugdvoetballer. Zodat elke jonge speler maximaal plezier beleeft aan zijn sport.

 

Kán een voetbalclub gelijke kansen bieden aan álle jeugdvoetballers? Spelertjes die in het eerste jeugdelftal terecht komen, krijgen meer aandacht, de betere trainers en extra uitdagingen in de vorm van interregionale toernooien en noem maar op. Dat is zuur voor de jonge spelers die bij de selectie gewogen en te licht bevonden worden.

 

Ze krijgen hierdoor misschien niet de uitdaging die ze nodig hebben om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Bovendien loop je als club het risico niet het volle potentieel binnen de vereniging te kunnen benutten. Lees verder bij BN/DeStem