Leden Grol en Grolse Boys stemmen voor fusie

Op maandagavond 7 oktober 2019 hebben zowel de leden van de Grol als de Grolse Boys voor gestemd voor een fusie. Het fusievoorstel was al in diverse bijeenkomsten gepresenteerd en besproken en heeft uiteindelijk geleid tot het fusievoorstel en voorstel tot nieuwe statuten. Bij Grol was men unaniem voor het samengaan. Bij Grolse Boys was het iets spannender met 59 stemmen voor en 24 tegen.

 

De fusie is echter pas een feit op het moment dat de gemeenteraad de 320 000 euro, zoals afgesproken met de B&W van Oost Gelre, heeft toegezegd. Hierin zit een bedrag van 170 000 euro voor het sportpark van Grolse Boys en 150 000 euro vooruitbetaalde subsidie van Grolse Boys.

 

Bij een uiteindelijk fusie is het samengaan zeer goed te herkennen aan de rode accenten in het logo en het wedstrijdtenue van de nieuwe club. De oprichtingsdatum blijft 18 september 1918. Maar de Grolse Boys zal op diverse fronten goed vertegenwoordigd zijn, zoals in besturen, commissies, social media en op de accommodatie zelf.

Bron sv Grol