KNVB trekt stekker uit Utrechtse voetbalclubs DWSV en Papendorp na incidenten

De KNVB haalt de Utrechtse voetbalclubs DWSV en SVA Papendorp (voorheen Magreb) voorgoed uit de competitie. Alle elftallen van de clubs komen dit weekeinde niet meer in actie.

 

Daarna krijgen de clubs te horen van de KNVB dat ze worden geroyeerd. De bond doet dit na de aanhoudende ongeregeldheden met elftallen van deze clubs. Afgelopen weekeinde werden bij beide clubs scheidsrechters van de KNVB belaagd door spelers en toeschouwers van de club. Voor de bond, die de twee clubs al langer in de gaten houdt, was dit de druppel. Bij DWSV moest de 21-jarige scheidsrechter rennen voor zijn leven nadat hij de vijfde rode kaart van de wedstrijd had uitgedeeld aan een speler van de thuisclub. De arbiter vluchtte het terrein af en liet de politie bellen om hem te beschermen. Omdat escalaties bij DWSV, zowel bij het eerste als bij lagere elftallen, al jaren schering en inslag zijn, heeft de bond nu besloten om de gehele club uit de competitie te halen. Bron AD.nl