Bijlmer Sportpark zet het hek open: op weg naar de gezondste plek van Zuidoost

In hartje Amsterdam Zuidoost ligt een bijzondere sportaccommodatie. Het Bijlmer Sportpark is in transitie en wil ‘een centrale sportrol’ hebben in de lokale samenleving van dit stadsdeel. Van een gesloten accommodatie naar een open en aantrekkelijk sportpark dat uitnodigt tot gebruik. Een plek voor sportstimulering maar ook als middel om sport in het sociaal domein te faciliteren. Martijn van Eck ging een kijkje nemen.

 

Op een druilerige woensdagochtend in oktober parkeer ik mijn auto net naast het Bijlmer Sportpark in Amsterdam Zuidoost. Het is vroeg in de ochtend. Omdat ik ruim op tijd ben voor mijn afspraak maak ik alvast een rondje om het sportpark. Tot mijn verrassing vinden op dit tijdstip al allerlei activiteiten plaats. Aan de ene kant van de weg is een groep jongeren op het kunstgrasveld druk met diverse sport- en spelvormen en aan de andere kant van de weg wordt gesprint op de atletiekbaan. Even verderop valt mijn oog op een groep die in legeruniform paraat staan. Hun oefeningen zijn onderdeel van een opleiding tot beveiligingsbeambte. Lees verder bij de Bron  Allesoversport.nl