ZORGEN OM CRIMINELE INVLOEDEN IN HET AMATEURVOETBAL

RTL Nieuws heeft donderdag 7 november een item gewijd aan criminele invloeden in het amateurvoetbal.

Al eerder bleek dat dit thema leeft onder onze amateurverenigingen. Ondermijning binnen onze samenleving wordt een steeds groter probleem. Ook ondermijnen criminelen de sport en daarmee de maatschappelijke kracht van sport. Daar maken wij ons zorgen over en we nemen dergelijke signalen dan ook serieus. Het voetbal kan niet zonder sponsoring, maar het kan voor bestuurders lastig zijn te doorgronden wie je uiteindelijk voor je hebt als potentiële sponsor of investeerder.

 

We willen clubs en leden helpen ze bewust te maken van de risico’s en dreigingen rondom sponsoring en investeringen; weten met wie je in zee gaat en welke vragen je kan stellen. Zie verder KNVB