· 

Topic: "Toen ik het hoorde stond ik met mijn mond vol tanden"

Van de week speelde mijn zoon van 6 met zijn team een toernooitje in Zwijndrecht, in de 1e wedstrijd maakte hij de winnende goal 1-0 en speelde weer zeer leuk voetbal. Snelheid, uitkappen, passeren, dreiging en scoren, alles zat erin. Terwijl ik met de jongens de kleedkamer in ging werd mijn vrouw buiten aangesproken door een man, of zij de moeder was van nr 9?

 

Meneer was namelijk al 32 jaar jeugdscout bij Feyenoord en heeft genoeg gezien, zo hebben ze een kwartiertje gesproken en ik ben weer met de kids aan de volgende wedstrijd begonnen. Meneer heeft mijn zoon nu uit genodigd om 3 woensdagen stage te komen lopen bij Feyenoord, niks talentendagen of door selecteren, gewoon direct op stage!! Toen ik het hoorde stond ik met mijn mond vol tanden, ik wist niet wat ik hoorde, het zal toch geen 1 april grap zijn?, maar nu zijn we een dag verder en heb ik t allemaal op me laten inwerken. Wat moeten we hier nu mee? Is ie niet te jong? Gooi ik nu m'n principes overboord, want m'n vrouw wil het graag proberen met hem. Krijgt ie zo'n kans ooit nog? Zal uiteindelijk een betere voetballer worden als hij nu al instroomt ipv op latere leeftijd?  Wie weet raad?

 

Zelf vond ik een jaar of 10 wel een leuke leeftijd om zoiets eens te proberen, ik weet ook totaal niet wat ik allemaal kan verwachten en of we er überhaupt aan moeten beginnen. Zijn er hier mensen met ervaringen op dit gebied of mensen met een goed advies omtrent dit onderwerp? Man, wat komt er een boel op me af en wat heb ik veel vragen!!! Groeten van een trotse maar ook bezorgde vader.....