Sportclubs in Groene Hart eisen de inzet van leden

REGIOSPORTSportclubs stellen het verrichten van vrijwilligerstaken steeds vaker verplicht. Het draaien van bardiensten bijvoorbeeld, of het als scheidsrechter begeleiden van jeugdduels. Over het algemeen reageren leden positief op het uitvoeren van vrijwilligerswerk.

Bij voetbalverenging Be Fair werd onlangs een vrijwilligerscommissie in het leven geroepen die de implementatie van verplichte vrijwilligerstaken verzorgt. Sinds enkele maanden kunnen leden zich opgeven voor deze taken, omdat al het werk te omvattend was geworden voor de vaste groep vrijwilligers. ,,De leden moeten nu allemaal zes punten per jaar halen die betrekking hebben op vrijwilligerswerk", zegt vice-voorzitter en bestuurslid algemene zaken Jaap van Hattum. ,,Voor een jeugdwedstrijd fluiten krijg je anderhalve punt, net als voor het draaien van een bardienst. Ook kun je bijvoorbeeld helpen in de commissiekamer op zaterdagochtend. Je kunt kortom kiezen wat je prettig vindt.'' Lees verder in het AD