Wat konden wij vinden over onze trainer Remco Boere

1988: BSC Young Boys - FC Den Haag (1-0)

Door goals van Ron de Roode en Remco Boere wint FC Den Haag in 1987 op eigen veld met 2-1 van Young Boys. Maar in de return op 4 november in Bern gaat het mis. De ploeg van trainer Pim van de Meent verliest met 1-0 en is in de tweede ronde van de Europa Cup II uitgeschakeld. Later in het toernooi moet ook Ajax naar het Wankdorfstadion, waar het veld op 9 maart 1988 eerst sneeuwvrij moet worden gemaakt. Door een goal van John Bosman winnen de Amsterdammers – met het trio Barry Hulshoff, Spitz Kohn en Bobby Haarms op de bank – het duel in de kwartfinale met 0-1. Ook in de return wordt het 1-0 voor Ajax.

 

Al-Gharafa bevestigt komst Sneijder

Trainer van Al-Gharafa is de 46-jarige Turk Bülent Uygun, voormalig spits van Fenerbahçe. De bekendste naam in de selectie van Al-Gharafa is de Slowaakse middenvelder Vladimír Weiss. De Nederlanders René Meulensteen en Remco Boere waren in het verleden werkzaam als trainer bij 'De Cheetahs', zoals de bijnaam van de club luidt.

 

FC Den Haag '85 - '86: 'Dat seizoen viel alles op z'n plek'

Vandaag precies dertig jaar geleden veroverde FC Den Haag het ongeslagen kampioenschap van de eerste divisie door een zege op en in Eindhoven (1-4). AD Sportwereld kijkt terug met de hoofdrolspelers van 1985-1986. Over het gebak van Loek van Driel, het gedicht voor Rob Baan de doelpunten van Remco Boere en natuurlijk Martin Jol. ,,Een onvergetelijk jaar."

 

Remco Boere trainer in Libië

Remco Boere, wie kent hem nog? De Rotterdamse oud-spits van Excelsior, Roda JC, Vitesse, Cambuur, Den Haag, Gent, Iraklis, Gil Vicente, en FC Zwolle, gaat een club trainen in Libië. Dat meldt de Zweedse krant Göteborgs Posten. Boere was tot vorige week trainer van de Zweedse derde-divisionst Köping FF. Welke club Boere in Libië gaat trainen, meldt Göteborgs Posten niet.

 

Tijl Beckand: Voor de ADO-fans is dit een droomseizoen 

Tijl Beckand: ,,Ik ben geboren en getogen in Den Haag en eigenlijk al vanaf mijn jonge jaren fan van FC en later ADO Den Haag. Het begon een beetje in 1985, het seizoen dat de club ongeslagen kampioen werd van de eerste divisie. Een prachtig elftal, met onder anderen Martin Jol, Remco Boere en René Stam. In die jaren had ik ook een seizoenkaart. Het jaar erna was ook prachtig. Ze wonnen uit bij Ajax en speelden gelijk tegen Feyenoord. Echte reuzendoders met flair. Hard werken en proberen de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Een tijd ben ik naar alle thuiswedstrijden geweest, later werd dat vanwege het werk wel minder. Tegenwoordig moet ik het allemaal beter plannen. Ik woon inmiddels niet meer in Den Haag, maar de liefde voor ADO gaat nooit meer over.