'Racisme in voetbal gaat veel verder dan geschreeuw op tribune'

Racisme in het voetbal is niet alleen een probleem van de tribune, zoals voetballer Ahmad Mendes Moreira gisteren in extreme vorm meemaakte tegen FC Den Bosch. Uit onlangs verschenen onderzoek van het Mulier Instituut en de Erasmus Universiteit blijkt dat voetballers met een multiculturele achtergrond vanuit allerlei hoeken worden gediscrimineerd: door medespelers, trainers en clubmanagement. In het geanonimiseerde onderzoek, Racisme, sociale kramp en innerlijke drijfkrachten in het betaald voetbal, zijn tien jonge profvoetballers met een migratieachtergrond uit hetzelfde team geïnterviewd. Acht van hen zijn in hun jonge carrière vormen van racisme tegengekomen, zegt Fiona Harmsen, een van de onderzoekers. Lees verder bij NOS.nl