Zeeburgia zet Statement online

Het afgelopen weekend heeft pijnlijk laten zien dat racisme in Nederland anno 2019 nog springlevend is. Niet alleen in de aanloop naar en tijdens de vieringen van Sinterklaas, maar ook tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior. Camera’s, microfoons en een daadkrachtige scheidsrechter maakten het verschil. Ontroerend en krachtig was de reactie van het slachtoffer meteen na de wedstrijd en de dagen erna. Bijna heel Nederland verklaarde zich solidair. In woord en gebaar althans.

 

We kunnen de olifant nu allemaal zien en aanraken. Hij kan en mag de kamer niet meer uit. Want iedereen die om zich heen kijkt en luistert, weet dat racisme in Nederland nooit is weggeweest. Laten we daar de ogen niet voor sluiten. En laten we mensen helpen hun ogen te openen, want wie beseft hoe kwetsend bepaalde uitingen zijn, houdt er vaak mee op. Leees verder op de site van Zeeburgia