Nijmeegse voetballers mogen niet meer met coffeeshop op shirt spelen

Amateurvoetballers van Trekvogels mogen niet langer gesponsord worden door coffeeshop De Kronkel. Dat heeft de KNVB laten weten aan het bestuur van de Nijmeegse club. Het zevende elftal van Trekvogels speelt in shirts met reclame van De Kronkel. 'Volgens de gedoogcriteria voor coffeeshops is het niet toegestaan dat coffeeshops reclame voor drugs en de coffeeshop maken. Dat geldt voor alle sectoren en dus ook in het voetbal', meldt de voetbalbond.

 

Daarnaast staat volgens de KNVB in de reglementen dat shirtsponsoring niet in strijd mag zijn met de wet en de besluiten van het bestuur amateurvoetbal. 'Het bestuur amateurvoetbal heeft eerder bepaald dat het niet is toegestaan om uitingen op wedstrijdkleding aan te brengen die (direct of indirect) en naar oordeel van het bestuur amateurvoetbal in verband kunnen worden gebracht met tabaksproducten. Als wij dit signaleren, dan wordt hiervan aangifte gedaan bij de tuchtrechtelijke organen van de KNVB', klinkt het. Bron Omroep Gelderland