Wat is nu je mening over het huidige pupillenvoetbal na de introductieperiode van 2 jaar geleden?

Amateurclubs in Nederland zijn druk bezig geweest met het invoeren van nieuwe spelregels voor het pupillenvoetbal. Nieuwe afmetingen, minder aantallen spelers en veel verenigingen hebben ingespeeld op de grootte van de veldjes. Na de introductie hoorden we veel weerstand bij diverse mensen. Maar hoe denken jullie er nu over? Zie je verbeteringen? Zie je meer doelpogingen? Zie je meer balcontacten?

Zou je nog anderen veranderingen willen zien? Verbeteringen voordragen? Of is het je eigenlijk wel meegevallen? Plaats je mening op Facebook en de site!

 

 

Dit was de stelling in 2017

De KNVB voerde de nieuwe regels in om het jeugdvoetbal leuker te maken. Kleinere velden en teams leiden volgens de bond tot meer balcontact en meer samenspel. Ook zouden de kleinere velden beter aansluiten op de belevingswereld van een kind. Jonge kinderen kunnen snel het overzicht kwijt raken op te grote velden. 6v6 en 8v8.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ronny (woensdag, 27 november 2019 20:28)

    Ik zou de keuze geven bij de pupillen om bij een uitbal in te dribbelen of in te passen. Verder zou de KNVB moeten controleren op scheidsrechters. We komen bij de JO10 een behoorlijk aantal verenigingen tegen die werken met scheidsrechters ipv spelbegeleiders, en deze staan dan ook niet open voor een gesprek over de regels. Voor de rest vind ik het persoonlijk een positieve verandering.