· 

Deelnemende verenigingen halen samen bijna €8.500.000,- op tijdens Grote Clubactie 2019!

Op 12 december liet Piet Paulusma het resultaat zien van de inzet van ruim 5.000 verenigingen tijdens de Grote Clubactie 2019. Samen haalden zij bijna €8.500.000,- op voor het verenigingsleven in Nederland. In totaal verkochten de deelnemende verenigingen samen ruim 2,8 miljoen loten. Zij verkochten dit jaar gemiddeld 565 loten. Hiermee stijgt de opbrengst per vereniging jaarlijks.

 

Weerman Piet Paulusma gaf medio september het startschot van de Grote Clubactie 2019 door symbolisch het 1e lot te kopen van zijn oude voetbalvereniging Tzum. Op 12 december maakte Piet in de uitzending van Piets Weer landelijk zichtbaar wat er is opgehaald door het Nederlandse verenigingsleven – een totaalbedrag van bijna €8.500.000,-! Piet was hiervoor bij voetbalvereniging Bavel. Eén van de deelnemende verenigingen die hun opbrengst dit jaar zelfs heeft verdubbeld naar ruim €4.500,-.

 

Weerman Piet Paulusma: ‘Wederom is het aantal verkochte loten per vereniging hoger dan ooit. Dit geeft aan hoe relevant de Grote Clubactie is voor het verenigingsleven in heel Nederland. Zij kunnen door middel van deze extra inkomsten doelen realiseren die anders niet of op de lange termijn pas realiseerbaar zijn. Voor mij bijzonder om dit jaar de Grote Clubactie van zo dichtbij, van de start tot de afronding, mee te maken.’

 

80% van de opbrengst naar de club

 

De Grote Clubactie zet zich in voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. Door als vereniging loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie halen clubs geld op, waarmee ze hun doelen kunnen realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe materialen worden aangeschaft, kan het clubhuis worden opgeknapt of kunnen evenementen worden georganiseerd. Van elk verkocht lot van €3,- gaat €2,40 (80%) direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland met de hoogste opbrengst per verkocht lot voor de club. Dit is realiseerbaar door de inzet van ruim 20.000 vrijwilligers, maar liefst 260.000 verkopers en 1,6 miljoen kopers die allen op hun manier de plaatselijke vereniging steunden in 2019. Samen is hun inzet GOUD waard!

 

De Grote Clubactie innoveert met online verkoop

 

De nostalgische lotenverkoop aan de deur blijft een enorm krachtige verkoopmethode, maar de Grote Clubactie ontwikkelt ook de online verkoopmethoden steeds verder door. Deze digitalisering in de lotenverkoop brengt vele voordelen met zich mee.

 

Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: ‘We helpen de verenigingen bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden. Kinderen die op pad gaan met verkoopboekjes vind ik nog steeds één van de mooiste verkoopmethode. Jong geleerd is oud ook nog doen. Hiermee blijven we bouwen aan een actieve vrijwillige inzet voor verenigingen.

 

Vereniging gesteund?

 

Iedereen die een vereniging heeft gesteund, maakt kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van €100.000,-! Check je lotnummer(s) op clubactie.nl om te kijken of er een prijs is gevallen op je lot.

 

Wil je volgend jaar ook extra inkomsten voor jouw vereniging? Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.