· 

Podcast De Wereld van VICE Sports wint de Voetbal Podcast Award 2019

Dit weekend won de podcast De Wereld Van VICE Sports de Voetbal Podcast Award 2019 op het Total Football Festival in Paradiso. De podcast, die inmiddels een jaar geleden gestart, won van andere kanshebbers als De Derde Helft Podcast en Pantelic Podcast. Diana Kuip - sportjournalist en jurylid - zei hierover het volgende: “Deze podcast is meer dan alleen gezellig voetbal entertainment. Het brengt ook echt iets nieuws dankzij de verrassende invalshoeken en de bijzondere journalistieke verhalen. Eén aflevering in het bijzonder raakte de jury het niet over uitgepraat: die aflevering over Bernio Verhagen, de spookvoetballer. Los van het briljante verhaal zit deze podcast ook technisch verschrikkelijk goed in elkaar. De muziek, de verhaallijnen, de rust, de plotwendingen en het diepgravende onderzoek dat eraan ten grondslag ligt; aan alle details is te zien dat alle onderwerpen met veel liefde, maar ook met alle respect worden benaderd. En daar kunnen wij als jury alleen maar onze hoed voor afnemen.“

 

De Wereld van VICE Sports In deze podcast gebruikt journalist Sam van Raalte sport als excuus om subculturen of levens in te duiken, waar we anders nooit iets over hadden geweten. Zo onderzoekt hij onder andere de Nederlandse invloeden op het Kaapverdiaans voetbal, spreken we een beruchte hooligan met een stadionverbod van 30 jaar spreken en gaan we op zoek naar een verdwenen paard.

 

In het overige podcastaanbod van VICE, geeft Te Lui Om Te Lezen jonge mensen de kans om VICE artikelen te luisteren. In Oranje Leeuwinnen de Podcast besprak VICE de wedstrijden na met relevante vrouwen uit de voetbalwereld, en in elke aflevering deelde Rocky haar beste kleedkamerverhalen. Ook produceerde VICE+, als onderdeel van een grotere mediacampagne voor ING, de redactionele podcast Nieuw Geld en heeft VIRTUE, het creatieve bureau van VICE, voor Albert Heijn de podcast Op Ons Bord bedacht en geproduceerd.