Bij OFC wordt ‘gewoon’ gevoetbald: ‘Het gaat om één persoon’

Bij de Oostzaanse voetbalclub OFC werd op zaterdag ‘gewoon’ gevoetbald. Daar moest wel een kort geding aan te pas komen, nadat de burgemeester het terrein een dag eerder had laten afsluiten. ‘Het grootste deel van de club is de dupe van wat een paar mensen doen.’

 

Het is een voetbaldag als alle andere op een sportpark als honderden sportparken. De barse container, die vrijdag alle twijfel over de burgervaderlijke ingreep moest wegnemen, is hals over kop verwijderd. Het enige dat nog aan de tandeloze ingreep herinnert, is een kanariegeel waarschuwingsbord dat nu impotent op de parkeerplaats staat: ‘Het complex is gesloten op last van de gemeente’. Twee voetballertjes fietsen ongehinderd door de voetgangersingang het terrein op: “Zie je, je kunt zo naar binnen.” Lees verder in het Parool