KNVB HELPT CLUBS MET IMPLEMENTEREN GEMENGD VOETBAL..... leeftijd, ambitie, niveau en motivatie

Ga naar het online magazine en klik op de afbeelding
Ga naar het online magazine en klik op de afbeelding

In het voorjaar van 2019 publiceerde de KNVB de visie op gemengd jeugdvoetballen. Aanleiding daarvoor was dat verenigingen steeds vaker vroegen om de visie van de KNVB en de regelgeving met betrekking tot gemengd voetballen. De KNVB besloot de visie op (gemengd) jeugdvoetballen actiever uit te dragen op basis van de nieuwe, beschikbare wetenschappelijke achtergronden en onderzoeken. Met die inzichten worden verenigingen handvatten aangereikt om jeugdvoetballers op een passende plek te laten voetballen op basis van bijvoorbeeld leeftijd, ambitie, niveau en motivatie waardoor zij met veel plezier kunnen leren voetballen. Om clubs hierbij te helpen heeft de KNVB een digitaal magazine ontwikkeld en de beschikbare informatie gebundeld in een aantal artikelen. Verenigingen worden in het magazine bij de hand genomen bij de introductie en implementatie van (gemengd) jeugdvoetbal. 

 

Om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren is het van belang dat kinderen met gelijkgestemden voetballen. In dat kader wordt steeds vaker gekozen om gemengd voetbal als uitgangspunt te nemen, waarbij jongens en meiden samen met elkaar voetballen.

 

Wat jouw mening hierover?

 

Lees verder op de site van de KNVB

Reactie schrijven

Commentaren: 0