· 

11-jarige Almeerders starten actie voor respect

Een fantastisch idee en initiatief van twee voetballende vriendjes van Almere City, namelijk Redouan Benhija en Pascal Spaan. De 11-jarige vrienden speelden bij ASC Waterwijk en Kwiek'78 en VPV Purmersteijn, alvorens ze door Almere City werden gescout. Hier trainen en spelen de jongens met veel plezier, terwijl ook clubs als Heerenveen en Volendam hen graag wilden inlijven. Maar een tijdje geleden was het gedaan met de pret. Pascal: "We speelden een hele spannende wedstrijd die we uiteindelijk verloren. Dat was heel erg jammer, omdat we toch voor 120% hadden ingezet. We kwamen huilend van het veld af en toen zeiden onze vaders dat we ons niet moesten laten kennen, want dat we toch de 'Bazen van de Club' waren."

 

Door hun vaders werden ze opgebeurd met de tekst: “Laat je niet kennen, jullie zijn de bazen van de club”. Deze woorden sloegen bij de jongens aan. Daarom willen Redouan en Pascal met deze positieve levenswijze bijbrengen dat er zonder tegenstander ook geen wedstrijd is. Op voetbalvelden lopen de emoties vaak hoog op. Daarom is het belangrijk om, ondanks de emoties, respect te tonen naar de tegenstander. Het is immers niet mogelijk om een wedstrijd te spelen als de tegenstander dat niet wil. SDZ is de eerste club buiten Almere waar het spandoek hangt. Redouan en Pascal waren aanwezig bij SDZ – De Meern om het spandoek te onthullen.

Bron Almere deze week en Amsterdamsche Voetbal