· 

KNVB start bij en met jeugd van FC Weesp met gemiddelde leeftijd

Op woensdag 5 februari zullen de trainingen voor de jeugd gebruikt worden om onderlinge wedstrijdjes te spelen met teams van gemiddelde leeftijden. In december is hier al een toelichting over gegeven. Half januari zijn nadere afspraken gemaakt met medewerkers van de KNVB, waaronder Jorg van der Breggen –senior medewerker voetbalontwikkeling.

 

Wat is de bedoeling?

 

We gebruiken de normale trainingstijden. Elk uur zullen de spelers in een even aantal teams ingedeeld worden zodat iedereen mee kan doen. De gemiddelde leeftijd van deze teams zal ongeveer gelijk zijn. Er kunnen dus zowel spelers van de O8 als O9 in een team zitten (tussen 17.00-18.00 uur), O10 en O11 spelers (18.00-19.00 uur), O12 en O13 (19.00-20.15) en MO13 en MO15 (19.00-20.00 uur).

 

De indeling wordt gedaan door KNVB in overleg met de trainers, waarbij ook op het laatste moment gekeken gaat worden wie wel/niet aanwezig is. De wedstrijden duren 20 minuten, daarna worden de teams opnieuw ingedeeld. Er zijn waarschijnlijk extra trainers van de KNVB aanwezig voor assistentie. Ook zullen er vragen aan de kinderen gesteld worden over hoe zij dit ervaren hebben. Bron FC Weesp