Jeugdwedstrijd KV Oostende loopt volledig uit de hand: spelers, ouders en trainers gaan op de vuist na verbale agressie langs de zijlijn

Een jeugdwedstrijd tussen KSK Steenbrugge en KV Oostende is woensdagavond vlak na het laatste fluitsignaal stevig uit de hand gelopen. Minstens vijftien spelers, trainers en ouders gingen op de vuist na een discussie over een al dan niet onterechte rode kaart. Diverse ouders zouden spelers van Oostende eerder al de hele wedstrijd verbaal uitgedaagd hebben, waarna die reageerden. “Onze diensten zijn met verschillende patrouilles ter plaatse gegaan om de gemoederen te bedaren”, bevestigt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

 

Het decor: een grasmat in het Daverlopark in Assebroek. De inzet: drie punten. De deelnemers: de U17 van Steenbrugge en KV Oostende. Voor aanvang van de wedstrijd leek het een doordeweekse voetbalwedstrijd te worden tussen twee jeugdploegen. Negentig minuten later stonden er echter bijna evenveel politiemensen als voetballers op het veld van Steenbrugge, een provinciale voetbalclub uit Brugge. Bron en lees verder Het laatste Nieuws