O23, O21, O18 en O16 competitie Documenten

Zowel in het betaald voetbal als in het amateurvoetbal is het vanuit de ‘jeugd’ naar het eerste elftal voor veel spelers moeilijk om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken en om hierbij regelmatig competitieve wedstrijden te spelen. In de fase dat spelers (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn, was er, tot dusver geen goede volwaardige competitie. Dit beperkte de ontwikkeling van veel jonge spelers terwijl de ambitie juist is om talent te ontwikkelen. Hier kwam de vraag van zowel betaald- als amateurvoetbalclubs aan de KNVB vandaan om een Onder 21 en Onder 23 competitie te realiseren. In deze nieuwe competities zijn er promotie/degradatie mogelijkheden om te voldoen aan een podium van goede competitieve wedstrijden voor deze leeftijdsgroep.

 

Klik hieronder voor een informatiedocument, waarin de belangrijkste informatie aangaande de O23 competitie staat vermeld, die een amateurvereniging (voorlopig) nodig heeft bij het maken van de keuze of men een O23 team inschrijft voor het seizoen 2020/’21. We verwachten op korte termijn de overige informatie aangaande de andere leeftijdscategorieën eveneens aan te kunnen leveren, zodat de verenigingen ook hier concreet mee aan de slag kunnen.

 

Informatiedocument

 

Concept speeldagenkalender 2020/'21

 

Inschrijfformulier

 

Bron KNVB