Ons Voetbal is van iedereen: KNVB- plan tegen racisme en discriminatie

Bij amateurvoetbalvereniging (AVV) Zeeburgia in Amsterdam is zaterdag 8 februari het plan 'Ons voetbal is van iedereen' gepresenteerd. In het bijzijn van jeugdspelers van Zeeburgia, ministers Bruins en Koolmees, de directie van de KNVB, vertegenwoordigers van de media en voetbalpartners werden het proces, de inhoud en de volgende stappen van het plan toegelicht.

 

De afgelopen twee maanden hebben experts van binnen en buiten het voetbal samen met de Rijksoverheid keihard gewerkt om tot een concrete en landelijke aanpak te komen voor zowel het amateur- als betaald voetbal. In afstemming met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en maatschappelijke belangenorganisaties is tot een krachtig meerjarig beleidsprogramma gekomen. Alle betrokkenen zijn optimistisch over de uitkomsten en denken hiermee een basis te kunnen leggen voor een effectieve aanpak in het gehele voetbal. Lees verder bij asv de Dijk