MSC-Amslod verhuist naar de zaterdag

Tijdens een bijeenkomst in het clubhuis vanavond, heeft het bestuur van MSC-Amslod haar leden een analyse van het seniorenprestatievoetbal binnen de vereniging gepresenteerd. De ontwikkelingen rond Zondag-1 – actief in de hoofdklasse – laten duidelijk zien dat de kosten stijgen, terwijl de toeschouwersaantallen en daarmee de opbrengsten structureel dalen. Daarnaast telt de selectie nauwelijks MSC’ers en of spelers uit Meppel en is er sprake van afnemende binding met rest van de vereniging. Het gat tussen Jo19-1 en Zondag-1 is (te) groot en de animo om in een prestatief 2e-zondagteam te spelen is er niet. Talentvolle jeugdleden haken daarom af. MSC Zaterdag-1 speelt momenteel in de 5e-klasse. Dit niveau is laag en het team heeft nog weinig status binnen vereniging en in Meppel en omstreken. Daardoor blijkt het in de huidige situatie geen optie voor talentvolle jeugdleden, zeker niet zolang er nog een Zondag-1 is. Wel is er volgens het bestuur van MSC Amslod in het geval van Zaterdag-1 sprake van een groeiende binding met (jeugd-)leden en rest van de vereniging. Lees verder bij MSC Amslod