SV Grol en VIOS Beltrum onderzoeken samenvoeging vrouwenvoetbal

Het voetballandschap verandert dat is al een tijd duidelijk. Privatiseringen, fusies en samenwerkingsverbanden staan in het nieuws. Voetbalclubs welke veranderen in multi functionele accommodaties of een open club met een vitaal sportpark. Verandering dat is de enige constante en een gemeenschappelijke deler voor SV Grol en vv VIOS B. Aan bestuurders de taak om dit zo goed mogelijk in te vullen.

 

Koers Welke koers moet je varen? Er zijn verschillende factoren zo wordt aangegeven door de voorzitters Hans Scheinck (SV Grol) en William Slotboom (vv VIOS B.). Krimp en vergrijzing zijn demografische ontwikkelingen welke al langer aandacht vragen in de Achterhoek. In de voetbalkrant Oost-Gelre, uitgebracht voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 stipte Hans dit al aan met betrekking tot het jeugdvoetbal. Hierin stelde hij de vraag wie neemt het initiatief om het jeugdvoetbal in 2025 in de gemeente Oost-Gelre te gaan organiseren? Aan de telefoon bleef het stil maar in overleg met omliggende verenigingen werd de vraag begrepen en onderkend. Samenwerkingen zijn er al wel maar is dit voldoende?

 

Vrouwen- en meidenvoetbal

 

Vrouwen- en meidenvoetbal behoren tot de snelst groeiende sporten binnen Nederland. Voor vv VIOS B. is vrouwenvoetbal al een bekend fenomeen met een vrouwentak welke geworteld is in 1972. Bij omliggende verenigingen is er wat dat betreft minder historie maar zijn er wel dezelfde uitdagingen. Net als bij het jeugdvoetbal geldt hier de vraag hoe houd je het aantrekkelijk voor eenieder. Hoe kom je tot een goede competitie- en elftalindeling? Plezier en lol maken zijn hierbij belangrijk. Samen beter worden en je zelf ontwikkelen zijn ook belangrijke uitgangspunten voor een vereniging aldus Hans en William. Zowel op prestatief als ook op recreatief niveau. Hoe kom je tot een goede invulling van vrije tijd, van quality time? Dat verschilt per individu!

 

Sinds 2017 werken SV Grol en vv VIOS samen op het gebied van vrouwenvoetbal. Onder leiding van Patrick Pos (trainer-coach) is er een samengesteld elftal met een neutraal tenue. Afwisselend wordt er in Beltrum en Groenlo gespeeld en getraind. De samenwerking bevalt goed en gebleken is dat deze verder kan worden uitgebouwd. Ook bij het meidenvoetbal kun je samen tot een betere invulling komen zo is de verwachting. Samenwerking leidt tot een grotere groep met meer selectiemogelijkheden. Samen kom je verder! Bron VIOS Beltrum