Sportpark Papendorp blijft voorlopig leeg

Het is onwaarschijnlijk dat er komend seizoen gevoetbald gaat worden op het sportpark in Papendorp. Daar voetbalde tot voor kort SVA Papendorp, maar die club werd recent door de KNVB geroyeerd. Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) is pessimistisch over een snel hergebruik van de voetbalvelden, zo liet hij vandaag weten in de Utrechts gemeenteraad. De wethouder reageerde op vragen van DENK en de PvdA. Die wilden van de wethouder weten wat hij gaat doen nu de schorsing van SVA Papendorp definitief is. De partijen verwachten van de wethouder dat hij er voor zorgt dat er snel weer gevoetbald wordt op het terrein van de SV Papendorp. PvdA-commissielid Lau Bosse noemt het raar dat er nog geen gesprekken gevoerd zijn met de club die inmiddels definitief geroyeerd is vanwege meerdere geweldsincidenten. De partijen zeggen dat het gek is dat aanvullend voetbalaanbod nog ontwikkeld moet worden. Bron RTV Utrecht