Zweden: NIEUWE nationale spelvormen - Voor het welzijn van de kinderen

Kinderen voetballen omdat het leuk is. Voetbal is spelen. Spelen is noodzakelijk voor kinderen om zich te ontwikkelen en zich goed te voelen. Door te spelen testen kinderen hun beperkingen, leren ze omgaan met verschillende situaties en ontwikkelen ze vaardigheden. Of het nu op het schoolplein is of op een voetbalveld, of het nu een training of een wedstrijd is. Daarom moeten we ze de best mogelijke voorwaarden bieden om te slagen.

 

Begin 2010 kwamen het voetbaldistrict en SvFF bijeen om een centraal plan te bespreken voor het leren over kinder- en jeugdvoetbal 6-19 jaar. Het volgende jaar werd een projectgroep gevormd met de taak van de toenmalige Commissie voor voetbalontwikkeling om een spelerseducatieplan op te stellen voor kinderen en jongeren binnen de leeftijdscategorie. 

 

3 tot 3 De spelvorm 3 tegen 3 wordt gespeeld door kinderen van 6-7 jaar. Hier vind je een korte samenvatting van het spelformulier.

 

 

5 tot 5 Game 5 tegen 5 wordt gespeeld door kinderen van 8 tot 9 jaar. Hier vind je een korte samenvatting van het spelformulier.

 

7 tegen 7 De spelvorm 7 tegen 7 wordt gespeeld door kinderen van 10-12 jaar. Hier vind je een korte samenvatting van het spelformulier.

 

9 tot 9 De spelvorm 9 tegen 9 wordt gespeeld door jongeren van 13-14 jaar. Hier vind je een korte samenvatting van het spelformulier.

 

11 tegen 11 Game 11 tegen 11 wordt gespeeld door jongeren van 15 jaar en ouder. Hier vind je een korte samenvatting van het spelformulier. Bron: Voetbalbond Zweden