Er verandert zoveel! Snap jij het nog wel?

Er verandert de laatste tijd zoveel bij de bond dat we niet meer weten hoe de competities er komend seizoen eruit gaan zien. Toch wel lastig met al die nieuwe wedstrijdvormen. Opeens kun je op VV Kicks voor mensen die niet meer clubgebonden willen voetballen. Dan krijg je vormen als 7v7 voor vrouwen, 35 plus voetbal, ouderen worden ook niet meer vergeten met Walking Voetbal en dan komen anderen weer met Bubble voetbal, Footgolf en hoop binnenkort op een nieuw fenomeen: WK Latjetrap.

 

De vraag is zelfs gerechtvaardigd of de bond er nog zelf wel uitkomt. Eerst mocht je vrij inschrijven bij de junioren, bevalt het niet binnen drie wedstrijden, dan zou je terug kunnen naar een lagere klasse. Nu is het weer verboden en moet je goede keuzes maken anders ben je het sjakie. Dan verandert opeens de piramide voor het jeugdvoetbal. Dan moeten we tussendoor het spelregeldiploma halen bij de JO17. Dan besluit de bond dat clubs competitie spelen in andere districten.

 

Dan worden we op de hoogte gesteld dat meisjes tot 11 jaar bij de jongens moeten gaan voetballen, dan krijgen we weer te horen dat bij de Vrouwen 20 eerste teams keihard worden aangepakt omdat ze zich uit de hogere klassen terugtrekken. Dan worden opeens nieuwe opleidingen gegeven voor pupillentrainers. Diverse pilots, maar waar gaat het over? Horen we ook niks van. Dan verandert opeens het nacompetitievoetbal omdat ze op de burelen een fout hebben gemaakt. Oh ja vergeten we nog de derde en vierde klasse in West 2 wordt opgeheven. Oh nee, is alweer teruggedraaid en nu ook weer het pupillen voetbal onder 10.

 

Allemaal veranderingen ter verbetering van het voetbalaanbod, maar dan vraag je je af. Als wij het niet meer snappen, snappen kinderen en beleidsmakers van clubs het nog wel? En hebben kinderen en ouders nog wel zin om te voetballen? Dan krijg je om de paar weken een mail. Doe de HO opleiding en meld je gelijk aan, iedere club verdient een goede HJO. Dat begrijpen we nog redelijk en levert de bond centjes op, maar bepalen de clubs dat niet zelf?

 

En als klap op de vuurpijl moet je nog vernemen wat speler(s) die al vanaf 10e jaar tot 17e jaar in het JPN zitten en nog niet bij de BVO bivakkeren, te zoeken hebben in het JPN. Dit riekt naar? Kun je geen nieuwe kinderen een kans geven? Waarom moet iemand 7 jaar bij het JPN zitten? Lukt toch niet naar een BVO. Geef een nieuwe de kans. Laatst bij Legmeervogels was er toch veel rumoer en leeft er onvrede bij de scouts over het te voeren beleid, althans welk beleid? We horen toch niks. Een behoorlijke punt van aandacht. Wellicht vergeten we er nog 30 of 40 vermeldingen, maar zien we door de bomen het het bos nog wel?

 

Marcel Wagenhuis