Argentinië: De AFA presenteerde het eerste formaat voor voetbalscholen dat voetbal en technologie integreert

De president van de Argentijnse voetbalbond, Claudio Tapia, nam deel in Uruguay bij de presentatie van de "Technologische instituten van het Argentijnse nationale team".

 

 

Het plan bestaat uit de oprichting van instituten die fungeren als voetbalscholen met de nodige technologie om de training te optimaliseren, betere, veiligere en efficiëntere prestaties te verkrijgen, met behulp van een nauwkeurige en professionele meting van jonge voetballers.

 

De school heeft velden met 4K-camera's, opslagsystemen en een applicatie met alle trainingsinformatie, om onder andere technologische vooruitgang te realiseren.

 

Met het doel het Argentijnse voetbal te verspreiden, zullen vergunningen worden verleend zodat het project ook andere landen kan bereiken. Evenzo beoogt het project de identiteit van het Argentijnse nationale team te vergroten.