In Canada doen ze aan verantwoord koppen!

De commissie Sportgeneeskunde en de Technische Afdeling van de Canadese Voetbalbond definieerde de regels voor het gebruiken van een voetbal vóór het seizoen 2010 als onderdeel van haar werk om het document Wellness to World Cup te publiceren. Een spelersontwikkelingsprogramma voor de lange termijn. 

 

Het beleid beperkt het koppen tot een leeftijd van 12 jaar. De richtlijnen van de bond vragen om een strand- of softbal te gebruiken bij JO8, om een lichtgewicht bal (schuim of anderszins) te gebruiken om de koptechniek op de JO10 te oefenen en om een zachte bal te nemen tijdens de kop in behendigheids spelletjes bij JO12. 

 

De Canadese Voetbalbond is een leidende nationale sportfederatie met betrekking tot hersenschuddingpreventie en onderzoek. Bovendien beoordelen het Sportgeneeskunde comité en de technische ontwikkelingsmedewerkers nieuw onderzoek op het gebied van vernieuwing, nav het meest recente Schotse onderzoek.

Bron Canada Soccer