· 

Weet je wat ons het meest irriteert? "Ik verbied"

Kleine clubs zijn de klos

Voor veel kleine clubs zijn de opleidingen bij de bond amper te betalen. Veel alternatieven zijn voorhanden. Helaas constateren we vaak dat met de pupillen en junioren trainer niet de TC3 wordt gehaald aangezien trainers toelatingstest niet hebben doorstaan. De bond is er voor de clubs....echter we denken dat de clubs er voor de bond zijn.

Nu zijn er ook geweldige alternatieven waarbij diploma's en Certicaten's die een geldingsduur hebben van slechts 1 minuut op het moment van in ontvangst nemen. Zelfs als ex docenten niet eens meer een erkend diploma mogen uitgeven wordt in Zeist geroepen. Ik verbied!  

 

Voetbalscholen:

De bond heeft een hekel aan voetbalscholen echter er zijn er die een grote commerciele voetbalschool hebben maar toch even aan 10  trainers het Juniorendiploma uitreiken als docent. Snapt u het nog?  Met 2 maten meten en mensen dwars zitten, zal dat het zijn? Het wordt tijd voor actie.Of niet soms? Oh ja en dan nog dit! Lees verder en geef je mening...durf je mening te geven...doe het voor ons.

 

Ik verbied spelers de Uitdaging!

En het pamperen gaat maar door. Onze Dickie heeft het aangehaald...het pamperen is toegeslagen. Dickie denkt ook. Ik ben trainer en niet in dienst in Zeist, dus mag ik dat roepen. en gelijk heeft ie....echter we doe er geen moer aan...we reageren massaal. Maar een vuist maken? 

 

Heeft u een talentvol kind? Ga dan op hockey!

Kinderen die talentvol zijn en slechts 1 jaar jonger zijn dan hun leeftijdsgenoten mogen dan niet meedoen in competitieverband omdat ze een jaar te jong zijn.

De KNVB verbiedt dat.

Verbieden is het meest enge woord en zeker van een bond die geld van clubs ontvangt. Mogen wij u adviseren een kleine interne competitie te organiseren? En doe het dan ook gewoon. Doe wat het beste is voor het kind.

 

De Uitdaging

Van de week heb ik een training gezien waarbij het 1 jaar jongere kind het voortouw nam. Zich kon meten met de 1 jaar oudere leeftijdsgenoten...en genoten heeft ie. Veel meer dan bij zijn vorige groep? En waarom? De uitdaging was groter, het spelplezier nam toe en nu gingen ze echt voetballen. Dus biedt ze een uitdaging...een prikkel...En de KNVB verbiedt in competitieverband...Who the hell are they?

 

Geef dat kind een uitdaging. Het spel spelen en elke wedstrijd is spannend....een echte uit en thuiswedstrijd. Hoe leuk is dat? Met echte tegenstanders. Ga nu eens zelf het initiatief nemen. Was het niet zo dat elk kind op zijn of haar nivo mag voetballen?

Please geef je mening...zullen we een vuist maken?

 

Fijn weekend!

Marcel Wagenhuis