Banken en SWS geven sportclubs ‘lucht’ met uitstel van aflossingsverplichtingen

Nu de sportparken voorlopig gesloten zijn en de sportwereld tot ‘stilstand’ is gekomen, maken sportverenigingen zich grote zorgen of ze nog wel in staat zijn om aan hun financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Dat de banken reageren met de mogelijkheid om de aflossingen voor een periode van zes maanden uit te stellen is dan ook een zeer welkome maatregel. SWS heeft deze banken inmiddels toegezegd om ook de afbouw van de borgstelling op te schorten voor die periode.

 

Financiële impact van het coronavirus voor de sport Werd de financiële schade voor amateursport eerder al begroot op 100 miljoen euro, de aangescherpte maatregelen leiden er toe dat dit bedrag door SWS al is bijgesteld tot 300 miljoen euro. Sportparken zijn voorlopig dicht tot 6 april, maar de signalen dat deze periode wel eens verlengd zou kunnen gaan worden lijken alsmaar groter te worden. Competities worden uitgesteld of vroegtijdig beëindigd en evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 juni 2020 al verboden. De zorgen dat het einde van de ‘sportvrije’ periode nog niet in zicht is nemen dan ook toe. Wil je meer lezen ga naar de site van SWS