Opmerkelijk. Zeeburgia 1 maakt switch naar Zaterdag

Na 100 jaar voetbal op zondag met vele hoogte-, maar ook dieptepunten, volgt ook voor Zeeburgia de onvermijdelijke keuze: een switch naar het zaterdag seniorenprestatievoetbal. Net als vele andere clubs kampt Zeeburgia met een sterk teruglopende belangstelling voor het zondag seniorenvoetbal. Amper publiek en dito kantine inkomsten, geen sponsoren voor de zondagselectie, steeds meer vraagtekens van leden bij de uitgaven aan de selectie (bekostigd door contributie van overige leden) en ook simpelweg een sterke voorkeur voor het spelen op zaterdag van de huidige senioren en de bovenbouw jeugdspelers.

Het profvoetbal dat tegenwoordig de hele zondag duurt helpt ook niet mee.

Zeeburgia schrijft daarmee na 100 jaar voetbal op zondag geen prestatieteam meer in op die dag. De Zondag 1 en 2 verdwijnen en daar komt een Zaterdag 1 (waarschijnlijk in de 4e klasse) voor in de plaats. Dit team zal samen met de nieuwe Onder 21 het verlengstuk zijn van de jeugdopleiding. De ploegen zullen om en om op zaterdag thuis spelen.

Bron avv Zeeburgia