Deskundigen adviseren: kinderen weer voorzichtig naar school en aan het sporten

Nader onderzoek moest ondertussen uitwijzen of de scholen toch weer open konden, en dat lijkt de conclusies te bevestigen. Ook al is het onderzoek nog niet af. Of het kabinet het advies van het OMT durft te volgen, is nog onzeker. Het kabinet wil volgens Haagse bronnen voorkomen dat leerkrachten en ouders zich daartegen keren.

 

Shifts

 

Het OMT schrijft niet voor hoe de lessen op de basisschool precies zouden kunnen worden hervat. Dat laat het aan het kabinet en het onderwijs zelf. Sommige scholen experimenteren al met onder meer onderwijs in shifts, zodat kinderen in de klas meer ruimte hebben en afstand kunnen bewaren. 

 

Kinderen en jongeren kunnen ook onder bepaalde voorwaarden weer gaan sporten, adviseert het OMT volgens de ingewijden. Vanavond om 19.00 uur meer bekend tijdens de Persconferentie op NPO1. Bron AD.nl