Verschillende sportverenigingen zijn klaar voor sportende jeugd

Sportverenigingen rondom in de provincie bereiden zich voor om trainingen voor de jeugd weer op te starten. Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer in de buitenlucht sporten. Binnensport blijft vooralsnog nog verboden. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn daar de risico's op verspreiding nog te groot.

 

Houd rekening met trainers Een van de zaken waar wel rekening mee gehouden moet worden, is de trainers. "Ze moeten wel willen natuurlijk", zegt Seerden. "We hebben ze het gevraagd en de meesten zijn enthousiast. Maar ik begrijp het ook als er sommigen zijn die zeggen dat ze niet willen."

 

Dat geldt ook voor VV Workum. Visser: "Hier zijn de meesten ook heel blij dat ze weer aan de slag kunnen, maar ook wij hebben een aantal die toch wat twijfels hebben. Daar moet je gewoon goed rekening mee houden." Bron en lees verder op Omroep Friesland